EduBIT Event – 12/11/2014

edubitevent

 

 

 

Waar: Odisee – Warmoesberg 15 – 1000 Brussel
Voorprogramma vanaf 10u30  / Hoofdprogramma vanaf 12u tot 16u15
Prijs: 15 Euro
Schrijf hier in

VOORPROGRAMMA:
10u30-11u45: Meeting voor Office 365 experten (scholen & hogescholen) die al Office 365 aan het implementeren zijn en allerlei vragen en tools, tips, handleidingen uitwisselen
10u30-11u45: Kerngroep meeting Octopus plan project en Inspiro

WELKOM HOOFDPROGRAMMA:

12u: Broodjes lunch en netwerking

13.15 – Sessie reeks 1
a) Kijkwijzer en ICT scan voor scholen (Bart de Bie)

De ICT kijkwijzer is een instrument dat (basis)scholen kunnen gebruiken om na te gaan hoe het met ICT is gesteld op school. De kijkwijzer is een product van een onderwijskundig project dat Bart De Bie onder begeleiding van de Open Universiteit Maastricht uitvoerde. Diverse Vlaamse onderwijspartners en ICT-coördinatoren werkten mee om het  ontwerp bij te sturen of uit te testen.

b) “Wireless AC: de addertjes onder het gras” – Meru Wifi Networks – Jurgen Roels

Inhoud: dynamic frequency selection, single channel technologie en het nut daarvan bij de nieuwe AC standaard.

14.30 Keuzesessies:
a) Office 365: meer dan email en kalender? Deze sessie is bedoeld voor scholen die net gestart zijn of zullen starten met Office 365. Doel is de bredere mogelijkheden te laten zien en mogelijke scenario’s voor een goede implementatie te laten zien.
b) Overlegronde: aftoetsen adviezen voor nieuwe regering. Het Kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits is vertegenwoordigd.  Doel is cruciale aandachtspunten te bespreken zodat een evenwichtige visie inzake ICT uitgebouwd kan worden en de nieuwe minister een goede ICT-strategie kan formuleren.
c) iOS VPP: ipad / volume licenties voor scholen
Met het Volume Purchase Program (VPP) kunt u eenvoudig apps en boeken zoeken, in grote volumes inkopen en distribueren binnen uw instelling. Het geeft u de mogelijkheid om uitstekend materiaal op een flexibele en veilige manier te verspreiden onder de leerlingen, de docenten en het personeel van uw school, ongeacht of ze een iPhone, iPad of Mac gebruiken. Er gelden speciale prijzen als u in één keer twintig apps of meer aanschaft via de VPP-store.Lab9 Education biedt u deze sessie aan om u wegwijs te maken in de procedures en het opstarten van VPP voor uw instelling zodat u vlot de iOS toestellen kan voorzien van relevante Apps.uw lesgever: Dominique De Bouver

15u30-15u55: Behind the scene
In deze sessie wordt ingegaan op de achtergrond van de reportage Telefacts en nieuwe projecten die her en der aangekondigd worden in het kader van ICT-beleid. De Tabletwijzer wordt er voorgesteld enz.
15u55 – Netwerking en napraten