(Gecertificeerd) Tabletcoach

Een tabletcoach kan scholen of schoolgemeenschap helpen bij het implementeren van tablets. In deze training gaat het over:

  • aankoop (hoe kiezen), beheer (hoe beheer je 100 tablets?, beveiliging van tablets, implementatie 
  • hoe gebruik je tablets in de klas op een zinvolle manier
  • hoe kan je dit in schoolverband uitrollen

Gedurende de training heeft men kans om diverse tablets uit te testen. 

3 platformen

De tabletcoach leert 3 verschillende platformen grondig kennen: iOs, Android en Windows 8. Na een grondige uiteenzetting van deze systemen kan je de toestellen tijdens de 3 weken durende proefperiode zelf thuis uitproberen.

We leren ook samen waarbij men rekening moet houden bij een grootschalige inzet van tablets. Koopt de school die aan? Of de leerlingen ? En welke consequenties heeft dit op infrastructuur, beheer en veiligheid?

Van beheer tot praktijk

We denken samen na over het aankopen, beheren en beveiligen op grote schaal van tablets tot het maken en gebruiken van apps in klasverband.

We maken simulaties en kijken naar voorbeelden van goed tablet gebruik. De tabletwijzer is daarin onze gids. We leren hoe we andere leerkrachten kunnen stimuleren tot een evenwichtig en vooral zinvol tabletgebruik.

 

 

Wie de training volgt kan een certificaat krijgen. Men dient daartoe een taak te maken. Deze wordt kort toegelicht in de sessies. 

Het onderwerp voor deze taak kan men zelf voorstellen. Dit wordt dan al of niet bijgestuurd. Meestal is het uiteraard een onderwerp uit de eigen interesse sfeer. De meesten werken tussen 10-20 uur aan de taak. 

Er is voldoende tijd voorzien voor de taak: men kan die indienen tot 1 jaar na de laatste sessie die men volgde.

Na het behalen van het certificaat kan men de titel verder dragen. Men dient wel minstens verbonden te blijven met EduBIT via de school (schoolpakket) én 1 studiedag per jaar te volgen. Daarmee willen we garanderen dat wie gecertificeerd is ook goed op de hoogte blijft. 

Scholen die op EduBIT beroep doen, worden vaak doorverwezen naar gecertificeerde coaches. Vaak wordt samen met hen een project uitgewerkt.

Deze training wordt gegeven door verschillende trainers. 
De training gaat om deze reden ook soms door bij onze partners. 

EduBIT zorgt voor de rode draad en is steeds zelf aanwezig.

Wanneer en waar?
steeds de woensdagmiddag 13u30-16u30
Reeks 1: 17/9 - 1/10 - 5/11 - 12/11
Reeks 2: 26/11 - 10/12 - 7/1 - 21/1

Prijs?
200 € incl. BTW en gebruik van tablets

Inschrijven of pre-registreren kan via het Inschrijvingsformulier